Stĺpiky uprostred terchovskej cyklotrasy označili nápismi na vozovke, niektorým to však nestačí


Foto: Stĺpiky uprostred terchovskej cyklotrasy označili nápismi na vozovke, niektorým to však nestačí Foto: Facebook/Malá Fatra - región

S Cyklomagistrálou Terchová sa od začiatku jej budovania spájalo množstvo problémov od poškodzovania vandalmi, zablokovania betónovými zábranami až po odcudzené nabíjacie stanice na elektrické bicykle. Pred niekoľkými týždňami však bola oficiálne otvorená a cyklisti veria, že ju budú môcť bez ďalších nepríjemností využívať.

Jedným z problémov, s ktorými budovatelia novej cyklotrasy bojovali, boli automobily, motorky a štvorkolky, ktoré na cestu vyhradenú pre cyklistov neoprávnene vchádzali. Z tohto dôvodu na trase pred istou dobou pribudli stĺpiky medzi jazdnými pruhmi, ktoré takéto konanie znemožňujú. To však znepokojilo viacerých cyklistov, ktorí sa obávali, že si ich nevšimnú a v rýchlosti do nich narazia.


„Bezpečnostné stĺpiky, ktoré zabraňujú vstupu motorových vozidiel na cyklotrasu, boli dodatočne vyznačené pre lepšiu bezpečnosť. Užívajte pekné dni a jazdite bezpečne,“ uviedol región Malá Fatra na sociálnej sieti.


Okrem výrazne žltej farby na stĺpiky po novom upozorňujú aj nápisy na vozovke „POZOR STĹPIK“, pod ktorými je vyznačená aj vzdialenosť od tejto prekážky (v metroch). Cyklochodník je vďaka tomuto kroku o niečo bezpečnejší.

Podľa niektorých cyklistov by však stĺpiky vôbec nemali byť osadené na zjazdoch zo strmých mostov, ktorých je na celej trase niekoľko. V diskusii dokonca opisujú nehody, ku ktorým malo na mostoch dôjsť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu