Nákup školských potrieb nie je lacná záležitosť. Toto mesto rodičom prispeje sumou 100 eur


Foto: Nákup školských potrieb nie je lacná záležitosť. Toto mesto rodičom prispeje sumou 100 eur Foto: ilustračné

Nákup školských pomôcok dokáže pred začiatkom septembra potrápiť nejedného rodiča. Mesto Dolný Kubín sa im preto rozhodlo pomôcť poskytnutím jednorazového finančného príspevku pri nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy.

Príspevok je kategorizovaný podľa toho, či ide do školy prvé, druhé alebo ďalšie dieťa. Pri prvom a druhom narodenom dieťati je vo výške 50 eur a pri treťom a ďalšom narodenom dieťati je vo výške 100 eur.  

„Tento príspevok vznikol pred rokmi, keď neexistovala takmer žiadna štátna podpora detí pri nástupe do základnej školy. Aj týmto krokom chceme aj ako mesto podporiť rodičov detí, ktorí dávajú svoje dieťa prvýkrát do školy, aby lepšie zvládali jeho nástup,“ vysvetlil Ján Prílepok, primátor mesta.

Finančný príspevok sa poskytuje rodičovi dieťaťa s trvalým pobytom v Dolnom Kubíne, ktoré nastupuje na povinnú školskú dochádzku do školy na území mesta. Žiadať oň môžu rodičia dieťaťa, ktorých dieťa dosiahlo vek šesť rokov a nastupuje na povinnú školskú dochádzku.


K žiadosti o jednorazový príspevok treba priložiť rozhodnutie z príslušnej základnej školy o prijatí dieťaťa na povinnú školskú dochádzku. Po schválení príspevku a splnení stanovených podmienok dostane žiadateľ poukaz na nákup školských potrieb.

Podľa samosprávy sa ročne tento príspevok poskytne približne 150-tim žiadateľom. V minulom roku bol poskytnutý 144 zákonným zástupcom dieťaťa. Žiadosť treba podať najneskôr do konca októbra daného roka. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu