Chcete osobne nahliadnuť do Kuneradského zámku? Čoskoro budete mať príležitosť!


Foto: Chcete osobne nahliadnuť do Kuneradského zámku? Čoskoro budete mať príležitosť! Foto: Facebook/Zámok Kunerad

Noví majitelia Kuneradského zámku už niekoľko rokov rekonštruujú vzácnu stavbu plnú histórie. V najbližších týždňoch umožnia verejnosti, aby nahliadla do jej vnútra. O dvoch príležitostiach vidieť interiér zámku na vlastné oči informovali na sociálnych sieť.

Zámok Kunerad svoje brány pre návštevníkov po prvýkrát otvorí v sobotu 26. augusta o 16:00 hod. V rovnaký deň sa na lúke pod kaštieľom uskutočnia Oslavy SNP, ktoré organizuje miestne občianske združenie Akurad - Aktivity Kuneradu a Rajeckej doliny.

„V rámci nich budete mať možnosť stretnúť sa s nami, majiteľmi zámku, a o 16:00 hod. do neho aj nahliadnuť. Ak máte chuť na turistiku, môžete ešte pred oslavami absolvovať turistický prechod Cesty padlých hrdinov v sprievode vojakov z Oblastného klubu vojenských výsadkárov Jozefa Gabčíka Žilina so začiatkom o 8:30 hod. pred Penziónom Kunerad,“ priblížili vlastníci zámku.



Druhá príležitosť osobne navštíviť známu stavbu sa záujemcom naskytne v nedeľu 1. októbra počas každoročných Dní architektúry. Majitelia budovy sa rozhodli pozvať verejnosť do svojho zámku v tento deň preto, že hlavnou témou akcie je tento rok objavovanie konštrukcií.

„Na zámku Kunerad Vás vezmeme si pozrieť konštrukciu novej, v tom čase takmer dokončenej strechy, akú nenájdete na žiadnom inom zámku na Slovensku. Okrem iného Vám spolu s našimi architektami a realizačným teamom priblížime, ako sa v novej streche zámku stretáva história so súčasnosťou a čo ju robí takou jedinečnou. Už teraz sa na Vás tešíme!“ dodali majitelia budovy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu