FOTO: Káčer na bicykli pomohol malej Glórii z Ružomberka, ktorá trpí detskou mozgovou obrnou


FOTO: Káčer na bicykli pomohol malej Glórii z Ružomberka, ktorá trpí detskou mozgovou obrnou
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Ružomberok

Jedna zo siedmych etáp charitatívneho športového podujatia Káčer na bicykli prechádzala minulý týždeň aj Ružomberkom. „Správca Nadácie TA3 Peter Káčer bude už desiatykrát bicyklovať, a my s ním, v mene pomoci tým, ktorí potrebujú financie na drahú liečbu, rehabilitácie, či zdravotné a kompenzačné pomôcky,“ priblížilo mesto Ružomberok na sociálnej sieti.

Aj napriek upršanému počasiu prišli akciu, ktorá spája šport s pomocou, podporiť desiatky Ružomberčanov. V peletóne ste mohli zahliadnuť aj primátora mesta Ľubomíra Kubáňa a jeho zástupcu Roba Kolára. K cyklistom sa pridal aj Klub nadšencov amatérskej cyklistiky z Ružomberka.


Ružomberská trasa začínala na Námestí Andreja Hlinku, pokračovala pešou zónou cez centrum mesta smerom k Ústrednej vojenskej nemocnici a bočnými ulicami cez Ružomberskú kalváriu až do Hrabovskej doliny a odtiaľ popri sídlisku Klačno do cieľa v Čutkovskej doline.

Tento rok nadácia finančne podporila sumou tisíc eur šesťročnú Glóriu Vierikovú z Ružomberka, ktorá sa narodila s detskou mozgovou obrnou s pravostrannou hemiparézou. „Peniažky malej Glórii pomôžu na krytie výdavkov na rehabilitačnú intervenciu a pomôcky, ktoré jej uľahčia život,“ informoval primátor mesta.









Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu