Pod železničnou traťou na Orave skončil kamión. Doprava v okolí je paralyzovaná


Foto: Pod železničnou traťou na Orave skončil kamión. Doprava v okolí je paralyzovaná Foto: Facebook/Timotej Gruchalák

Železničná doprava na Orave je dnes, v pondelok 7. augusta 2023, v popoludňajších hodinách paralyzovaná dopravnou nehodou. Na výjazde z Dolného Kubína do obce Veličná zišiel z cesty kamión, ktorý ďalej pokračoval dole zrázom smerom k rieke. Zastavil sa len pár metrov pri železničnej trati. O dopravnej nehode informuje Zelená vlna RTVS v príspevku na sociálnej sieti.

„V úseku trate Párnica – Dolný Kubín je prerušená doprava z dôvodu cestnej nehodovej udalosti,“ spresňuje aj komunita Obmedzenia prevádzky na tratiach ŽSR. Úsek je pritom okrem vlakov dočasne neprejazdný aj pre osobné a nákladné vozidlá. Motoristi nachádzajúci sa v tejto lokalite odporúčajú ostatným vodičom využiť náhradné obchádzkové trasy cez Oravskú Porubu.

Vlaková doprava na Orave pritom už bola počas dnešného dňa obmedzená. Ako informovala Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), v dopoludňajších hodinách meškali viaceré spoje na úseku Kraľovany – Párnica z dôvodu padnutého stromu na železničnej trati. Premávka bola obnovená o 12:35.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu