Cesty nepatria len autám! MISSION RIDE čoskoro poukáže na rovnocennosť účastníkov cestnej premávky


Foto: Cesty nepatria len autám! MISSION RIDE čoskoro poukáže na rovnocennosť účastníkov cestnej premávky Foto: missionride.eu

Nadšenci cyklistiky by si nemali nechať ujsť štvordňovú cyklistickú misiu MISSION RIDE – Naprieč Slovenskom 2023, ktorá zastaví aj v Žiline. Peletón dorazí v utorok 8. augusta o 15:00 hod. pred Mestský úrad v Žiline. Cyklistov príde pozdraviť aj primátor mesta Peter Fiabáne. Športovci chcú bezpečnou jazdou podľa pravidiel Slovensku ukázať, že že keď sa chce, všetko sa dá.


„Projekt MISSION RIDE spája účastníkov a partnerov podujatia aj v jeho charitatívnej misii, a to pomáhať a podporovať deti s fyzickým či duševným hendikepom, ktorý im bráni hýbať sa a športovať. Cieľom pre rok 2023 je vyzbierať sumu minimálne 5-tisíc eur pre Patrika Hudeca z Košeckého Podhradia,“ približuje žilinská hovorkyňa Zuzana Holienčíková.

Na štvordňovú jazdu Slovenskom vyrazí pelotón v nedeľu 6. augusta o 9:00 hod. z najvýchodnejšej slovenskej obce Nová Sedlica, pokračovať bude cez Sninu, Humenné, Prešov, Levoču, Štrbské Pleso, Liptovský Hrádok, Dolný Kubín, Žilinu, Púchov, Košecu, Luhačovice a poslednú etapu ukončí v českých Otrokoviciach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu