Mladík v Turci olúpil seniorku, predtým ju kopal na zemi. Všetko si natočil na kameru


Foto: Mladík v Turci olúpil seniorku, predtým ju kopal na zemi. Všetko si natočil na kameru Foto: KR PZ ZA

Lupiči v Žilinskom kraji sa nezastavia skutočne pred ničím. Dôkazom je mladík, ktorý v okrese Turčianske Teplice fyzicky napadol staršiu ženu, pretože sa mu zapáčili prívesky na jej krku a nákupná taška, ktorú niesla. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Páchateľ si 69-ročnú seniorku všimol v pondelok 31. júla večer v mestskej časti Vieska. Predtým, než ju napadol, nezabudol spustiť nahrávanie na kamerový záznam vo svojom mobilnom telefóne. Ženu začal najskôr vulgárne urážať, potom k nej prikročil a odsotil ju. Pritom sa jej snažil vytrhnúť tašku s nákupom.


„V dôsledku toho spadla na zem, kde ju opakovane kopal do ruky, aby tašku pustila. Tašky sa zmocnil, pričom zbadal na jej krku retiazky zo žltého kovu s príveskami, ktoré jej strhol a z miesta ušiel,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Podozrivého sa policajtom podarilo zadržať krátko po tomto incidente. Polícia čin klasifikovala ako lúpežné prepadnutie a vyšetrovateľ po zabezpečení všetkých dôkazov 21-ročného muža obvinil zo zločinu lúpeže. Bol spracovaný aj podnet na návrh na jeho uväznenie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu