FOTO: Med, vosk, propolis, terapia včelami aj sklený úľ. Zažite vo Vychylovke deň plný včelárstva


FOTO: Med, vosk, propolis, terapia včelami aj sklený úľ. Zažite vo Vychylovke deň plný včelárstva
Galéria: 5 fotiek
Foto: Kysucké múzeum

Kysucké múzeum srdečne pozýva návštevníkov na podujatie Včelárska nedeľa, ktoré sa bude konať v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke v nedeľu 13. augusta 2023. Vítaný je každý, kto sa chce o svete včiel dozvedieť niečo viac, či už ste úplní amatéri, alebo sa včelárstvu už nejaký čas venujete.

Pripravený je bohatý program, ktorého súčasťou budú aj prednášky o včelách, včelárstve či apiterapii, čo je terapia venujúca sa účinkom včelích produktov na organizmus. Špeciálnou atrakciou bude tento rok presklený úľ, ktorý umožní bližšie nahliadnuť do tajomného života tohto užitočného hmyzu.

Nebude chýbať možnosť vybrať si z množstva prírodných výrobkov, ako napríklad med, medovina, medovníky, voskové sviečky alebo produkty z propolisu. Kulinárov poteší prezentácia receptov z Kuchyne starých materí, deti s rodičmi sa zas môžu zabaviť na vedomostnom kvíze. Úspešní riešitelia budú navyše zaradení do losovania o denný alebo nočný pobyt v apidomčeku v Povine alebo v Radôstke.

Veríme, že počasie bude podujatiu priať a naši návštevníci zažijú pekný oddychový deň vo veselej nálade,“ vyjadrila sa v mene Kysuckého múzea Miroslava Jančulová.


Program Včelárskej nedele:



Miesto: Múzeum Kysuckej dediny – Vychylovka
Dátum: 13.08.2023 - 10:00    16:30





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu