Za levanduľou nemusíte cestovať do Provensálska, stačí prísť na samozber do Oščadnice


Foto: Za levanduľou nemusíte cestovať do Provensálska, stačí prísť na samozber do Oščadnice Foto: Facebook/Čarovná lúka

S príchodom leta sa Čarovná lúka na Kysuciach opäť zaplnila fialovou farbou. Ak aj vás levanduľa dokáže očariť svojím vzhľadom, liečivými účinkami či vôňou, využite príležitosť samozberu a príďte si ju už počas nasledujúceho víkendu nazbierať do Oščadnice.

„Priatelia, levandule nám po roku vyrástli a pekne kvitnú. Po úspešnom jesennom samozbere sme sa rozhodli ho zopakovať,“ uviedli zakladatelia Čarovnej lúky v príspevku na sociálnej sieti.

Čerstvé kvety levandule lekárskej si môžete prísť na pestrofarebnú lúku nazbierať zadarmo už počas najbližšej soboty 29. júla 2023. Vstupná bránička sa pre všetkých otvorí o 9. hodine, pričom čas na zber máte až do 16:00 hod.


„Strihajú sa celé rastliny so zelenou stonkou, nielen kvety. Rastliny sú práve vo fáze, keď je zloženie silíc najliečivejšie,“ spresňujú zakladatelia projektu a zároveň všetkým záujemcom odporúčajú, aby si priniesli vlastné nožnice, vhodnú obuv a košíky, papierové tašky či iné nádoby.

Vzhľadom na to, že poveternostné podmienky sú za posledné dni veľmi premenlivé, odporúčame vám sledovať aktuálne informácie na Facebooku Čarovnej lúky. V prípade nepriaznivého počasia sa totiž termín na samozber levandule z Kysúc môže zmeniť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu