DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň

Spoločnosť Kia Slovakia po rekordných tržbách za rok 2022 oznámila významný úspech aj v počte vyrobených áut za prvý polrok 2023. 

V Dolnom Kubíne vybudovali nové inkluzívne ihrisko. Deti so zdravotným znevýhodnením môžu využívať špeciálne hracie prvky spolu s ich rovesníkmi bez akýchkoľvek obmedzení.

Najvyšším naplnením policajného hesla „pomáhať a chrániť“ je záchrana ľudského života. Na Kysuciach sú vďaka príslušníkom Policajného zboru stále nažive dvaja muži, ktorí sa priblížili smrti v priebehu dvoch júlových dní. 

Žilinskí poslanci odsúhlasili odkúpenie budovy Ciachovne za symbolické 1 euro. Mesto tak po neúspešných pokusoch župy bude môcť pokračovať v snahách o záchranu historickej budovy.


Spríjemnite si víkend očarujúcimi zábermi z tvorby amatérskeho fotografa Miroslava Kureka, ktorý v aktuálnom týždni odštartoval našu novú sériu článkov s názvom Cez objektív.

V súťaži o najaktívnejšiu samosprávu v rámci národnej kampane Do práce do bicykli vyhralo tento rok opäť mesto Martin, ktoré získalo celkovo už šieste prvenstvo za sebou. 

Na slovenských cestách sa vďaka masívnej obnove vozového parku Policajného zboru objavuje čoraz viac nových policajných automobilov. Tentokrát v Žilinskom kraji pribudlo ďalších 12 vozidiel.

Aj napriek dlhoročným skúsenostiam sa chcú stále zlepšovať. Viac ako 500 pracovníkov Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline prejavilo od júna tohto roka záujem o účasť na tréningoch v podávaní prvej pomoci.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu