Cestujete vlakom medzi Žilinou a Vrútkami? Pripravte sa na rozsiahle výluky aj odrieknuté spoje


Foto: Cestujete vlakom medzi Žilinou a Vrútkami? Pripravte sa na rozsiahle výluky aj odrieknuté spoje Foto: Archív Žilinak.sk

Cestujúcich, ktorí v nasledujúcich dňoch plánujú využiť železničnú dopravu na traťovom úseku medzi Žilinou a Vrútkami, čakajú rozsiahle výluky. O nadchádzajúcich dočasných zmenách informuje dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na svojej oficiálnej webovej stránke.

K prvým obmedzeniam dôjde už počas najbližšieho pondelka 24. júla a potrvajú až do utorka 8. augusta 2023. Ako spresňuje dopravca, dôvodom je realizácia rekonštrukčných prác, ktoré budú v uvedenom období prebiehať nepretržite každý deň od 8:30 hod. do 16:40 hod.

Na úseku Žilina – Varín – Nezbudská Lúčka-Strečno – Vrútky a späť tak bude odrieknutých niekoľko vybraných osobných vlakov. Diaľkové vlaky pre cestujúcich do Varína a Nezbudskej Lúčky-Strečna zastavia priamo vo Varíne, odkiaľ dopravca zároveň pre cestujúcich do Nezbudskej Lúčky-Strečna a späť zabezpečuje náhradnú autobusovú dopravu (NAD).

Počas trvania výlukových prác budú cestujúcim náhradnou autobusovou dopravou k dispozícii dve zastávky. Vo Varíne ide o zastávku priamo pred železničnou stanicou a pri železničnej stanici Nezbudská Lúčka-Strečno nájdete autobusy pri podchode 2. traťovej koľaje.


„V NAD nie je možná preprava bicyklov, imobilných cestujúcich na vozíku, zvierat bez uzatvárateľnej schránky (nevzťahuje sa na psov sprevádzajúcich zdravotne postihnuté osoby),“ dopĺňa ZSSK.

Spoločné opatrenia podľa výluk:

  • cestujúci do alebo z Nezbudskej Lúčky-Strečna si z vlakov Ex v ŽST Varín prestúpia do NAD,
  • cestujúci, ktorí pokračujú v úseku Vrútky – Liptovský Mikuláš si v ŽST Vrútky presadnú z vlakov Ex do Os vlakov, ktoré v uvedenom úseku idú podľa platného cestovného poriadku,
  • cestujúci s platným cestovným lístkom budú v úseku Žilina – Vrútky a späť prepravení vlakmi kategórie Ex bez nutnosti dokúpiť si doplatok k tomuto lístku.

Plánované výluky sú rozdelené do štyroch fáz. Bližšie informácie k jednotlivým zmenám nájdete po kliknutí na termín, ktorý vás zaujíma:



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu