V Kii vyrobili za 6 mesiacov rekordný počet áut. Teraz ich čaká dvojtýždňová dovolenka


Foto: V Kii vyrobili za 6 mesiacov rekordný počet áut. Teraz ich čaká dvojtýždňová dovolenka Foto: Kia Slovakia s. r. o.

Spoločnosť Kia Slovakia po rekordných tržbách za rok 2022 oznámila významný úspech aj v počte vyrobených áut za prvý polrok 2023. V priebehu šiestich mesiacov zamestnanci vyrobili celkovo 185-tisíc vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o viac ako 21-tisíc áut.

Ako spresňuje hovorca Kia Slovakia Tomáš Potoček, väčšina z nich je určená na export. Najviac z nich, 15 percent, aj v tomto roku smeruje do Veľkej Británie. Ďalej nasleduje Nemecko, Španielsko, Poľsko, Taliansko a na záver aj Francúzsko.

„Po rokoch útlmu sa nám podarilo dosiahnuť od začiatku tohto roka výnimočný nárast výroby. Oceňujem aktívny prístup našich zamestnancov a ďakujem im za úspešnú spoluprácu pri dosahovaní našich cieľov a skracovaní čakacích dôb zákazníkov na modely Ceed a Sportage,“ uviedol prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Kia Slovakia Geon Won Shin.


Model Sportage tvoril v prvom polroku 60 percent celkovej produkcie Kia Slovakia, zostávajúca časť pripadla štyrom karosárskym verziám modelu Ceed. Elektrifikované verzie spomínaných modelov tvorili 28 percent celkovej výrob a viac ako tretinu všetkých vyrobených modelov Sportage predstavovali Hybridné a plug-in hybridné varianty. 

Po náročnom polroku si teraz zamestnanci môžu oddýchnuť počas celozávodnej dovolenky, ktorá začne už v pondelok 24. júla a potrvá dva týždne do nedele 6. augusta. Spoločnosť tento čas využije na inštalovanie 7 nových robotov do lakovne a generačnú obmenu 56 robotov na zvarovni. Okrem nových investícií však v závode prebehne aj  generálna údržba strojov a zariadení, ako aj projekty zamerané na zlepšenie bezpečnosti a pracovného prostredia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu