Do čističky odpadových vôd na Orave potiekla borovička, koňak, slivovica, vodka aj likér. Chýbali im kontrolné známky


Foto: Do čističky odpadových vôd na Orave potiekla borovička, koňak, slivovica, vodka aj likér. Chýbali im kontrolné známky Foto: Colný úrad Žilina

Príslušníci finančnej správy počas niekoľkých rokov zabezpečili v regiónoch Orava a Liptov litre načierno vyrobeného alkoholu. Teraz ho pod odborným dozorom zlikvidovali príslušníci finančnej správy zo Stanice Colného úradu Trstená vyliatím do čističky odpadových vôd na Orave.

Dole šachtou tak tiekol obsah zadržaných fliaš s etiketami borovičky, koňaku, slivovice, vodky, likérov, whisky, ginu aj demižóna slivkového destilátu. Viacerým výrobkom zhabaným z pultov predajní totiž chýbalo potrebné označenie v podobe kontrolnej známky.

„Iný prípad bol so slivkovým destilátom, ktorý mal neznámy pôvod a spôsob nadobudnutia. Vtedy bola spolu s pálenkou zaistená aj nelegálna domáca pálenica. Jej vlastník sa vystavil trestnému stíhaniu,“ spresnila hovorkyňa colného úradu Božena Chríbiková.


Ako sama zároveň pripomína verejnosti, konzumácii nelegálne vyrobeného liehu sa treba vyhýbať, keďže jeho účinky môžu byť pre ľudský organizmus vysoko rizikové.

„Stačí si spomenúť na viaceré metanolové kauzy spojené s ľudskými obeťami a v lepšom prípade s doživotnými zdravotnými následkami, ktoré nastali po vypití pančovaného alkoholu,“ poukázala na nešťastia z minulosti Chríbiková. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu