Zákaz prejazdu po novovybudovanej ceste na Vlčincoch má zabraňovať zahlteniu Obchodnej ulice


Foto: Zákaz prejazdu po novovybudovanej ceste na Vlčincoch má zabraňovať zahlteniu Obchodnej ulice Foto: Žilinak.sk

Od pondelka 10. júla 2023 nastali v premávke v žilinskej mestskej časti Vlčince výrazné zmeny spojené s rekonštrukciou okružnej križovatky na frekventovanej Ulici vysokoškolákov. Viacerých motoristov však pobúrilo jedno konkrétne rozhodnutie.

Je ním dopravná značka zakazujúca prejazd z Ulice vysokoškolákov na Obchodnú ulicu po novovybudovanej komunikácii. Tá v čase rekonštrukčných prác slúži autobusom, vozidlám MHD a v opačnom smere aj vodičom prechádzajúcim z Vlčiniec do centra.

Spomínané usmernenie pritom trápi najmä veľkú časť obyvateľov Vlčiniec, ktorí tvrdia, že obchádzka vedúca v okolí parkoviska OC Dubeň v niektorých prípadoch predlžuje ich trasu domov o niekoľko kilometrov. Ako však mesto vysvetľuje, vďaka značke je intenzita premávky primerane rozdelená.

„Dôvodom nespustenia obojsmernej trasy medzi Obchodnou ulicou a Ulicou Vysokoškolákov pre individuálnu dopravu je, aby celá cestná premávka nebola presmerovaná na Obchodnú ulicu, čo by mohlo spôsobiť jej zahltenie,“ uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Holienčíková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu