Na Vlčincoch vyčíňal agresívny Žilinčan. Ženu skopol z bicykla a podpálenú mikinu hodil na auto


Foto: Na Vlčincoch vyčíňal agresívny Žilinčan. Ženu skopol z bicykla a podpálenú mikinu hodil na auto Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline, koláž

Žilinskí policajti boli v stredu 12. júla 2023 v dopoludňajších hodinách privolaní k mužovi s nevyspytateľným konaním. O zásahu príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline v spolupráci s hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ informuje policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

„Dňa 12.07.2023 v čase okolo 09:00 hod. na ul. Vysokoškolákov v Žiline, na parkovisku pred obchodným domom sa snažil 31-ročný muž napádať okoloidúce osoby, pričom kopol do kolesa bicykla, na ktorom sa viezla 48-ročná žena,“ spresnila Šefčíková.

Cyklistka po páde na zem utrpela niekoľko zranení, preto potrebovala aj lekárske ošetrenie. Tam však mužove vyčíňanie neskončilo. Následne sa v mestskej časti Vlčince presunul na neďalekú Hlbokú cestu, kde zničil auto značky Suzuki Swift nezvyčajným spôsobom. Podpálil si totiž vlastnú mikinu, ktorú potom hodil na auto, v dôsledku čoho na ňom vzniklo poškodenie ohorením.


„Po prijatí oznámenia, bol muž v krátkom čase príslušníkmi pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline zadržaný v spolupráci s hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ, ktorá podozrivého prenasledovala,“ doplnila Šefčíková.

Žilinčan R. B. bol preto následne obvinený z prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva ako aj obvineniu z prečinu poškodzovania cudzej veci. Ako spresnila hovorkyňa, poverený príslušník spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu