Martinská polícia chytila 60-ročného muža, ktorý mal vykrádať hotelové izby


Foto: Martinská polícia chytila 60-ročného muža, ktorý mal vykrádať hotelové izby Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Starší muž mal niekoľko mesiacov navštevovať hotel v Turčianskych Tepliciach a kradnúť hosťom hotovosť aj cenné predmety. Kriminalistom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine sa podarilo vypátrať a stotožniť podozrivého z majetkovej trestnej činnosti.

Zlodej mal od marca do júna 2023 opakovane vojsť do hotela v Turčianskych Tepliciach, kde z izieb zobral odložené peňaženky hostí, ako aj fotoaparát. Odcudzením týchto predmetov vznikla ľuďom škoda predbežne vyčíslená na 3-tisíc eur. Kriminalisti zistili totožnosť podozrivého pomocou analýzy kamerových záznamov a ďalších dôkazov.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 60-ročného muža z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže v piatich skutkoch. Na obvineného bol spracovaný  podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, ktorý sudca akceptoval. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu