Cezhraničnú náučnú cyklotrasu na Kysuciach zrekonštruujú za vyše 200-tisíc eur


Foto: Cezhraničnú náučnú cyklotrasu na Kysuciach zrekonštruujú za vyše 200-tisíc eur Foto: regionbeskydy.eu

Kysucká cyklotrasa idúca cez pevnosť Šance a popri rybníku v Milošovej by mala prejsť v blízkej dobe obnovou. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú so zhotoviteľom stavebných prác podpísalo Mesto Čadca.

Predmetom projektu je revitalizácia, rekonštrukcia a dobudovanie časti úseku už existujúcej 7,8 kilometrov dlhej cyklotrasy. Problémom je najmä povrch cyklotrasy, ktorý je spevnený len čiastočne a vykazuje veľké nerovnosti, výmole a výtlky. Jazda po cyklotrase je preto nepohodlná a pre mnohých užívateľov aj nebezpečná.

Ako ďalej vyplýva zo zmluvy, dielo by malo byť dokončené do 30. augusta tohto roka. Cena za stavebné práce predstavuje 204 016,73 eur s DPH, financované budú z eurofondov a z vlastných zdrojov samosprávy. Obnova má taktiež prispieť k rozvoju slovensko-českého pohraničia.

Náučná cyklotrasa vedie na významené a zaujímavé lokality, ako je Vodná nádrž Milošová, Kamenné gule Megoňky a Milošovské šance. Na českej strane čaka cyklistov Prírodná pamiatka Motyčanka, Staré šance či prírodná rezervácia Vřesová stráň.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu