FOTO: Na Baranec sa vybral 62-ročný kardio pacient, z hôr ho odviezol záchranársky vrtuľník


FOTO: Na Baranec sa vybral 62-ročný kardio pacient, z hôr ho odviezol záchranársky vrtuľník
Galéria: 6 fotiek
Foto: Horská záchranná služba

V sobotu 8. júla využili slnečné počasie stovky turistov. Mnohí sa vybrali do liptovských hôr a dolín, vrátane 62-ročného muža, ktorý zamieril na vrch Baranec. Cestu nahor síce zvládol v poriadku, pri zostupe ho však zdravie zradilo. O následnom zásahu informovali na svojom oficiálnom webe horskí záchranári.

Horská záchranná služba prijala včera volanie o pomoc od staršieho turistu, ktorý pri zostupovaní z vrchu pociťoval nevoľnosť a celkové vyčerpanie organizmu. Počas komunikácie s ním bolo zistené, že 62-ročný muž sa lieči na problémy so srdcom.



„Po zistení faktu, že pacient je kardio pacient, bola o súčinnosť požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice, ktorá po medzipristátí v Žiarskej doline zobrala na palubu záchranára Horskej záchrannej služby,“ uviedli horskí záchranári.

Tí z vrtuľníka lokalizovali turistu a následne ho pomocou palubného navijaka zodvihli na palubu. Pacient bol prevezený do Žiarskej doliny, kde mu lekár poskytol potrebné lieky a doplnil tekutiny. Keďže sa jeho zdravotný stav zlepšil, na vlastnú žiadosť pokračoval turista samostatne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu