Kto si podľa vás zaslúži najvyššie krajské vyznamenanie? Nominácie pre ŽSK môžete odovzdať do 31. augusta


Foto: Kto si podľa vás zaslúži najvyššie krajské vyznamenanie? Nominácie pre ŽSK môžete odovzdať do 31. augusta Foto: Žilinský samosprávny kraj

Žilinský samosprávny kraj udelí významným osobnostiam Cenu ŽSK a Pamätnú plaketu aj tento rok. Doceniť prínos pozoruhodných ľudí pritom môže opäť aj verejnosť. Stačí do konca augusta odovzdať svoje nominácie.

Cena ŽSK bude udelená osobám, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju a prezentácii kraja, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi a zaslúžili sa o šírenie dobrého mena kraja a Slovenska doma i v zahraničí. 

Pamätná plaketa sa udeľuje osobám za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, kultúrnej, verejnoprospešnej činnosti a podobne, ako aj za účasť pri záchrane ľudského života. 

Ocenenia v minulosti kraj odovzdal športovcom Petre Vlhovej a Petrovi Saganovi, manželom Feldekovcvom, speváčke Marcele Laiferovej, drotárovi Jurajovi Šeríkovi, ale aj spoluzakladateľovi kníhkupectiev Martinus Michalovi Meškovi, spoločnosti Be Lenka na čele s Jurajom Fehervarim, herečke Jane Oľhovej či opernému spevákovi Gustávovi Beláčkovi. 


„S naším krajom je spätých veľa výrazných osobností a ocenenie, ktoré každoročne udeľujeme je toho dôkazom. Rovnako tomu bude aj tento rok a budem rada, ak verejnosť využije príležitosť spolupodieľať sa na tom, kto sa zapíše do siene slávy našej župy,“ uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. 

Tohtoročné tipy na krajské ocenenie so súhlasom nominovaného/nominovanej môže verejnosť zasielať do 31. augusta 2023. Potrebná je len krátka charakteristika nominovanej osoby, ktorú odošlete na e-mail navrhosobnosti@zilinskazupa.sk. Využiť však môžete aj písomnú alebo osobnú formu na Úrade ŽSK, Kancelária predsedníčky ŽSK, Komenského 48, Žilina. 

„O tom, kto pribudne do siene slávy Žilinskej župy sa dozvieme na slávnostnom oceňovaní, ktoré sa spravidla uskutočňuje koncom roka,“ spresnila na záver krajská hovorkyňa Eva Lacová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu