Slovenská pošta obnovuje vozový park. Nové elektrické autá poputujú aj do Žiliny a Liptovského Mikuláša


Foto: Slovenská pošta obnovuje vozový park. Nové elektrické autá poputujú aj do Žiliny a Liptovského Mikuláša Foto: SLOVENSKÁ POŠTA, a. s.

Slovenská pošta uviedla do prevádzky 118 nových dodávkových vozidiel do 3,5 tony, pričom 37 áut z nich je elektrických. Nová posila vozového parku, ktorá prispeje k znižovaniu emisií vypúšťaných do ovzdušia, bude rozdelená do hlavného mesta a niekoľko ďalších krajských i okresných miest. V rámci Žilinského kraja budú prevádzkované v Žiline a Liptovskom Mikuláši.

„Elektromobily značky PEUGEOT Expert Furgon Premium Electric L3H1 100KW baterie 50KWH (6,1 m3) budú mať štandardnú výbavu, rozšírenú o GPS/GSM monitorovacie palubné jednotky na sledovanie vozidiel s ich aktuálnymi jazdnými parametrami. Dojazd vozidla na jedno nabitie batérie je 215 km,“ spresnila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Kúpna cena jedného uvedeného elektrického vozidla vrátane pravidelných servisných prehliadok po dobu šiestich rokov je 48 915,- eur bez DPH. Celková cena za elektrický prírastok do vozového parku pošty je tak 1 809 855,00 eur bez DPH. 

„Pre kúpu ekologických áut sme sa rozhodli pre plnenie zelenej kvóty, teda pre potrebu určitého počtu elektromobilov vo fleete, ale v neposlednom rade aj pre snahu Slovenskej pošty prispieť k znižovaniu emisií vypúšťaných do ovzdušia,“ uviedol generálny riaditeľ pošty Ľubomír Mindek.


Okrem elektrických áut obstarala Slovenská pošta aj 25 kusov IVECO Daily 35S18, 53 kusov PEUGEOT Boxer Furgon L2H2 a 3 kusy PEUGEOT Boxer Furgon L4H2, ktoré sa po dodaní pripoja k doterajším 1 719 motorovým vozidlám pošty.

Hovorkyňa Dorčáková zároveň prezradila, že v nasledujúcich rokoch chcú obstarávať elektrické vozidlá aj v kategóriách osobné motorové vozidlá, malé nákladné vozidlá, ale aj nákladné vozidlá nad 3,5 tony.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu