Riekou v Martine plávalo vrece s neznámym obsahom. Privolaná polícia ho tam už nenašla


Foto: Riekou v Martine plávalo vrece s neznámym obsahom. Privolaná polícia ho tam už nenašla Foto: Facebook/Eva Kuciakova-Humajová

V stredu 5. júla 2023 pribudol na sociálnej sieti v skupine, kde sa združujú Martinčania, príspevok, ktorý zanechal v komentujúcich pocity nepokoja. Poukazoval totiž na fotografiu zaviazaného vreca pohodeného v rieke Turiec v martinskej mestskej časti Podháj.

„Toto vrece bolo hodené pri semaforoch a teraz pláva v Turci“ či „Je to tam od poslednej búrky“, poznamenali komentujúci, ktorí si vrece všimli v meste už skôr. Najväčšia časť diskusie sa však sústredila na jeho obsah.

Vzhľadom na formu obsahu vreca mnohí začali polemizovať o možnosti nálezu bezvládneho ľudského tela. Preto v diskusii viacero osôb odporučilo nálezcovi ihneď kontaktovať bezpečnostné zložky.


S otázkami k uvedenému sme sa na políciu obrátili aj my. Ako potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová, danú skutočnosť evidujú a policajné hliadky boli po oznámení o plávajúcom vreci vyslané na preverenie.

Kontrola však nepriniesla žiadne bližšie poznatky. „Okolie toku bolo prepátrané, s negatívnym výsledkom,“ spresnila hovorkyňa Kremeňová a doplnila, že informácie boli ďalej odovzdané aj Správe povodia Váhu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu