Tragická zrážka na Kysuciach: Žena na elektrickej motorke vošla do cesty osobnému vlaku


Foto: Tragická zrážka na Kysuciach: Žena na elektrickej motorke vošla do cesty osobnému vlaku Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Vo štvrtok 6. júla 2023 bola verejnosť krátko po poludní informovaná Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) o dočasnom obmedzení dopravy na Kysuciach. Práve tu, v katastri obci Raková v okrese Čadca, totiž došlo k tragickej nehode.

Na základe vyšetrovania polícia zistila, že 55-ročná vodička elektrického motocykla skrížila cestu osobnému vlaku smerujúcemu do Čadce. Ten do vozidla so ženou narazil na nechránenom železničnom priecestí.

„Pri dopravnej nehode utrpela 55-ročná žena zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Alkohol u 49-ročného rušňovodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohej ženy bude vykonaná pitva,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.


Ako zároveň doplnila, ďalšie okolnosti a príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Medzitým však polícia opäť vyzýva vodičov, chodcov aj cyklistov k bezpečnej jazde.

Polícia upozorňuje, že najmä v prípade nechránených železničných priecestí si treba počínať mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčiť, či môžete bezpečne prejsť cez železničné priecestie,“ spresňuje Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu