FOTO: V Bytčici pomôžu mladým v nepriaznivej sociálnej situácii. Ako vyzerá interiér Horizontu?


FOTO: V Bytčici pomôžu mladým v nepriaznivej sociálnej situácii. Ako vyzerá interiér Horizontu?
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

V žilinskej mestskej časti Bytčica v priebehu dvoch rokov vybudovali nové zariadenie poskytujúce sociálnu službu krízovej intervencie. Domov na polceste, ktorý otvoria už v utorok 11. júla 2023, ponúkne pod svojou strechou útočisko osobám v nepriaznivej sociálnej situácii.

„Domov na polceste je určený pre mladých ľudí zo znevýhodneného sociálneho prostredia, zdravotne znevýhodnených, prípadne odchádzajúcich po dosiahnutí dospelosti z centier pre deti a rodinu,“ uviedol Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v príspevku na sociálnej sieti.

Aspoň dočasné odbúranie starostí s bývaním vytvorí klientom priestor na hľadanie práce, začlenenie do spoločnosti, osamostatnenie, ale aj hľadanie vlastného bývania. Zariadenie komunitného typu s domáckym zázemím organizačne spadá pod Centrum sociálnych služieb Straník v Tepličke nad Váhom.


Slávnostného otvorenia menšieho bezbariérového zariadenia s kapacitou 12 osôb sa zúčastní aj predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK Iveta Ďurišová či riaditeľ zariadenia CSS Straník Jozef Bukový.

„Celková investícia predstavuje vyše 650-tisíc eur. Projekt je realizovaný z Operačného programu Integrovaný regionálny operačný program, spolufinancovaný fondom - Európsky fond regionálneho rozvoja,“ spresňuje hovorkyňa ŽSK.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu