Ukradnutý čln zo Strečna sa našiel na Váhu, majitelia ho najprv nespoznali. Teraz ďakujú nálezcom


Foto: Ukradnutý čln zo Strečna sa našiel na Váhu, majitelia ho najprv nespoznali. Teraz ďakujú nálezcom Foto: Majiteľka člna

Uprostred júna došlo v obci Strečno ku krádeži člna, ktorý bol umiestnený na vodnej hladine Váhu. Plavidlo bolo poriadne pripevnené a ukotvené, jeho majiteľka Zuzana si preto bola istá, že ho nestrhol prúd.

Po niekoľkých týždňoch od zverejnenia jej prosby o pomoc pri pátraní našu redakciu kontaktovala s dobrou správou. Čln sa vďaka množstvu zdieľaní a súdržnosti ľudí na internete podarilo nájsť. Šťastná majiteľka by preto chcela poďakovať pánovi Kopáskovi zo Strečna a jeho dcére.


„Už pred časom mi volala Kristína Laura Kopásková, dovtedy pre mňa neznáma dievčina, ktorá bola mimo Slovenskej republiky, vyhľadala na mňa telefónne číslo. Moje deti hneď vyrazili čln pozrieť, no usúdili, že to nie je on. Náš bol predsa iný a cudzia vec nám nepatrí,“ napísala pani Zuzana.


O tom, že nájdené plavidlo im pravdepodobne nepatrí, svedčil stav, v akom bolo objavené. Zlodej ho ukryl v kríkoch na inom úseku rieky, predtým ho však rozrezal a upravil. Majitelia člna sa naň boli niekoľkokrát pozrieť, pričom našli viacero prvkov, vďaka ktorým sa uistili, že je ich. Aktuálne je však nepoužiteľný.

„Milý zlodej, aj tebe venujem pár slov… viem, že to čítaš, že sa ti to dostane do zreteľa, ver, že sa na teba nehnevám. Ja tu nie som od toho, aby som súdila, bo ty ani chudáčisko nevieš, ako sa zahrávaš s osudom… volá sa to karma, je to kamoška všetkých čestných ľudí,“ odkazuje majiteľka člnu zlodejovi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu