FOTO: Topfest na letisku Abrahám privítal kapely z celého sveta. Nájdete sa na záberoch z koncertov?


FOTO: Topfest na letisku Abrahám privítal kapely z celého sveta. Nájdete sa na záberoch z koncertov?
Galéria: 167 fotiek
Foto: zilinak.sk

Počas posledného júnového víkendu zažilo Slovensko jedinečnú kultúrnu udalosť, na ktorú sa mesiace tešili rockeri, metalisti a punkáči zblízka aj zďaleka. Topfest Slovakia sa po prvýkrát uskutočnil na letisku RC Klub Abrahám.

Festival priniesol do malej obce v blízkosti Senca tri dni plné zábavy, dobrého jedla a pitia, nových priateľstiev, ale predovšetkým skvelej hudby domácich aj zahraničných interpretov. Zimomriavky vyvolávajúce hlasy spevákov a dunivý zvuk hudobných nástrojov sa z dvoch pódií rozliehali do diaľky od piatka 23. júna do nedele 25. júna.

Hlavným lákadlom prvého dňa boli vystúpenia skupín Three Days Grace, Amon Amarth a Arch Enemy, na AFG pódiu mali vystúpiť aj kapely STELLARIS, Iné Kafe a Konflikt. Vedľajšie pódium zas ponúkalo interpretov ako Arakain, Traktor, Čad, Witch Hammer, FORREST JUMP, Dany Moment či D.A.R.S. Nevyspytateľné počasie však spôsobilo zrušenie niektorých koncertov.

Návštevníkov festivalu to však neodradilo a mnohí z nich s nadšením čakali, čo prinesie sobota. V tento deň na Topfest zavítala aj naša redakcia. Na hlavnom pódiu zábavu odštartovala krátko po druhej hodine popoludní Auróra. Ako chutí Síla starejch vín pripomenula divákom česká kapela Škwor, po ktorej im rozpumpoval krv nemecký Caliban.

Galéria: 167 fotiek

Večer pred jasajúci dav predstúpila nesmrteľná skupina Kabát. Staré klasiky ako Žízeň či Malá dáma striedali počas emóciami nabitého koncertu skladby z nového albumu El Presidento, ktorý Kabáti vydali v roku 2022. S temnotou prehlbujúcej sa noci sa následne na pódiu vynorili tajomné postavy s horiacimi fakľami v rukách. Nemecká skupina Powerwolf priniesla na Slovensko tú pravú heavy-metalovú omšu, počas ktorej sa letisko v Abraháme zaplnilo dymom z ohňov a kadidla, zvukmi zvonov aj zavíjaním vlkov.

„Prišli sme hlavne na Powerwolfov, ale Pepa s Kabátmi vždy poteší a Škwor je klasika. Zajtra sa tešíme na Epicu a Parkway Drive, pre priateľa je to splnený sen. Určite najlepší festival na Slovensku, veď si zoberte, aké mená sem dostali,“ povedala nám nadšená dievčina, ktorá z plných pľúc spievala každú jednu pieseň.


Deň ukončila na hlavnom pódiu maďarská kapela Ektomorf. Aby však nebolo ani na minútu ticho, vystúpenia väčších skupín striedali na vedľajšom pódiu koncerty interpretov ako Shattered Mind, PORTA INFERI, Cocotte Minute, Eufory, Oberschlesien a The Now.

Galéria: 167 fotiek

Fanúšikovia sa mali na čo tešiť aj v nedeľu, napriek tomu, že išlo o záverečný deň festivalu. Na Slovensko totiž zavítala holandská kapela Epica, ktorá sa zameriava na symfonický metal, ako aj skupina Parkway Drive, ktorá pricestovala až z ďalekej Austrálie. Doslovnou hudbou pre uši boli aj koncerty kapiel The Amity Affliction, Dymytry, Of Virtue či Symfobia.

Nabitý program ponúklo v nedeľu aj pódium B, kde vystúpili interpreti ako Slim To No Chance, Landless, Catastrofy, Slobodná Európa, Kreyson, Heľenine oči a The Edge Of Reason. Návštevníci si tak mohli z Topfestu odniesť okrem chrapľavých hlasov a dočasnej nahluchlosti najmä množstvo nezabudnuteľných zážitkov.

„Je to tu úplne skvelé, zajtra nebudem počuť ani slovo! Je tu síce menej ľudí, alebo to tak aspoň vyzerá na takej obrovskej ploche, ale každý, kto tu nie je, môže ľutovať. Určite prídeme aj na budúci rok, ak sa im to znovu podarí takto zorganizovať!“ prisľúbil ďalší z fanúšikov.

Galéria: 167 fotiek




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu