Štvorprúdová cesta cez Liptovský Mikuláš prejde opravou za 3,7 milióna eur. Práce začnú od augusta


Foto: Štvorprúdová cesta cez Liptovský Mikuláš prejde opravou za 3,7 milióna eur. Práce začnú od augusta Foto: ilustračné

Štvorpruhovú cestu I. triedy v úseku Liptovský Mikuláš, Palúdzka - Okoličné obnovia. Slovenská správa ciest (SSC) na dĺžke 4,2 kilometra vyfrézuje poškodenú vozovku a po celej šírke cesty položí nový asfaltový koberec. Náklady na opravu prieťahu Liptovského Mikuláša predstavujú 3,7 milióna eur s DPH.

„Práce pozostávajú z odfrézovania jestvujúcich asfaltových vrstiev, výmeny a výškovej úpravy kanalizačných poklopov a mreží, aplikácie asfaltového postreku a kladenia asfaltových vrstiev. Opravený úsek sa následne vyznačí novým vodorovným dopravným značením,“ priblížil Martin Guzi z komunikačného odboru SSC.

Začiatok stavebných prác sa predpokladá od 1. augusta a dĺžka realizácie na 65 dní. Dopravné obmedzenia sú predmetom rokovaní s kompetentnými úradmi a samosprávou, predpokladá sa rozdelenie stavby do viacerých úsekov tak, aby sa čo najviac zachovala plynulosť dopravy,“ dodal Guzi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu