Kia podporuje vysokoškolákov, za rok môžu získať štipendium až 4-tisíc eur


Foto: Kia podporuje vysokoškolákov, za rok môžu získať štipendium až 4-tisíc eur Foto: Kia Slovakia

Automobilka Kia Slovakia podporuje vysokoškolských študentov. V januári tohto roku podpísal prezident a výkonný riaditeľ slovenskej Kie Geon Won Shin memorandum o spolupráci so žilinskou univerzitou, dnes prišla na rad Technická univerzita v Košiciach.

Cieľom dohody je podpora vzdelávania, vedy a výskumu, ako aj hľadanie spoločných aktivít v oblasti strojárstva, riadenia, ergonómie či Priemyslu 4.0. Výrobca automobilov pre študentov pripraví bezplatnú prax, stáže a exkurzie, niektorým poskytne aj hodnotné štipendiá.


„V automobilke za posledný rok spolupracovali s piatimi štipendistami. Ich finančná podpora za akademický rok je aktuálne na úrovni 4 000 eur. Za uplynulý rok tiež Kia podporila vypracovanie celkovo 24 záverečných študentských prác,“ uviedol hovorca spoločnosti Tomáš Potoček.


Študenti na stážach či praxi v závode Kie sa najväčšmi uplatňujú v oblastiach strojárstva a elektrotechniky. Mnohé záverečné práce zas pokrývajú tému bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Automobilka navyše vyhlásila, že má záujem o spoluprácu aj s ďalšími univerzitami.

„Dnešným podpisom memoranda na pôde výrobného závodu značky Kia v Európe začíname formálne projekt, ktorý prinesie mnoho príležitostí pre obe strany. Veríme, že spolupráca expertov oboch organizácií čoskoro ukáže prvé výsledky v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu,“ dodal Geon Won Shin.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu