Po čelnej zrážke kamiónov na Kysuciach ostal vodič zakliesnený v kabíne, je v kritickom stave


Foto: Po čelnej zrážke kamiónov na Kysuciach ostal vodič zakliesnený v kabíne, je v kritickom stave Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

V pondelok 26. júna ráno došlo na frekventovanej komunikácií prvej triedy I/11, ktorá spája Žilinu s Kysucami, k vážnej dopravnej nehode. V katastri mesta Krásno nad Kysucou sa čelne zrazili dva kamióny. Obe nákladné motorové vozidlá ostali prevrátené mimo vozovky.

Následky kolízie si vyžiadali zásah všetkých záchranných zložiek vrátane leteckých záchranárov. Žilinská posádka si prevzala vodiča jedného z kamiónov, ktorý ostal zakliesnený v kabíne. Vyslobodili ho príslušníci Hasičského a záchranného zboru.

„Pacient ukrajinskej národnosti utrpel vážne poranenie tváre a hlavy s rozsiahlym krvácaním až rozvojom šokového stavu. Po poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia bol pacient preložený na palubu a v kritickom stave letecky prevezený do fakultnej nemocnice v Žiline,“ priblížili leteckí záchranári v príspevku na sociálnej sieti.

Odstraňovanie a dokumentovanie následkov dopravnej nehody spôsobilo niekoľkohodinové zápchy na hlavnom ťahu medzi Žilinou a Kysucami. Cesta bola spočiatku úplne neprejazdná, následne začali premávku riadiť policajti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu