Kaštieľ Radoľa jarmokom ľudových remesiel oslávi 40. výročie svojho obnovenia


Foto: Kaštieľ Radoľa jarmokom ľudových remesiel oslávi 40. výročie svojho obnovenia Foto: Kaštieľ Radoľa

Kysucké múzeum pozýva návštevníkov na Radoľský jarmok, ktorý sa uskutoční 5. júla v areáli Kaštieľa Radoľa. Tohtoročné podujatie bude spojené so 40. výročím obnovy a sprístupnenia kaštieľa širokej verejnosti. Pre hostí je pripravený bohatý program, ktorý potrvá od 10:00 hod. do 17:00 hod.

Počas celého dňa bude na nádvorí prebiehať jarmok, kde budú ľudoví remeselníci ponúkať svoje výrobky. Pripravené je aj maľovanie na tvár, maľovanie portrétov, či tvorivé dielne pre deti i rodičov. Spolok sv. Šebastiána ponúkne možnosť vyskúšať si lukostreľbu, dobývacie stroje onager a trebuchet či zoznámiť sa s palnými zbraňami. Malá výstava priblíži históriu kaštieľa a jeho pamiatkovej obnovy. 

O zábavu najmenších návštevníkov sa postará Divadlo na hojdačke s bábkovým predstavením o kvapke Medarde, ktoré začne o 13:00 hod. Koncert skupiny Jamm Band roztancuje návštevníkov o 14:30 hod. a členovia Divadelného súboru dospelých Kysucké Nové Mesto zahrajú predstavenie Ženský zákon. 

Pre návštevníkov jarmoku je pripravené občerstvenie. Záujemcovia si môžu pozrieť aj stálu expozíciu a aktuálne výstavy v budove kaštieľa, ktorá je prístupná podľa aktuálneho cenníka. Vstup na kultúrny program na nádvorí je voľný. 


Miesto: Kaštieľ Radoľa
Dátum: 05.07.2023 - 10:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu