VIDEO: Minister dopravy Lančarič navštívil tunely Višňové a Čebrať. Čo si o stavbách myslí?


Foto: VIDEO: Minister dopravy Lančarič navštívil tunely Višňové a Čebrať. Čo si o stavbách myslí? Foto: Ministerstvo dopravy SR

Vedenie Národnej diaľničnej spoločnosti včera vyrazilo do terénu, aby skontrolovalo napredovanie dvoch významných cestných stavieb v Žilinskom kraji. Spolu s novým ministrom dopravy Pavlom Lančaričom navštívilo rozostavané úseky diaľnice D1 vrátane tunelov Višňové a Čebrať.

Rezort dopravy o kontrolnom dni informoval v príspevku na sociálnej sieti, kde zároveň zdieľal videozáznam zachytávajúci jeho priebeh. Zatiaľ čo vo Višňovom aktuálne umiestňujú podkladové vrstvy vozovky, na Čebrati pri Ružomberku sa dokončuje sekundárne ostenie.



Počas skúmania tunelov dostal Pavol Lančarič niekoľko otázok o svojom názore na rozľahlé stavby. Minister odpovedal, že má dôveru v ľudí, ktorí na nich aktuálne pracujú. Svoju prácu robia podľa jeho názoru skutočne poctivo a zároveň sa snažia odstraňovať chyby z minulosti.

„Myslím si, že mnoho z tých vecí, ktoré sa stali, sa nikdy nemali stať, a keby boli riadené trocha lepšie, tak by sa ani nikdy neboli stali. Tak prešlo strašne veľa času zbytočne, investovalo sa bez nejakého doplnkového úžitku strašne veľké množstvo peňazí a výsledok je taký, aký je,“ opísal Lančarič najväčší problém, ktorý na stavbách vidí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu