VIDEO: Vrana Marianna vydala nový singel z pripravovaného albumu pod názvom V čerešňovom sade


Foto: VIDEO: Vrana Marianna vydala nový singel z pripravovaného albumu pod názvom V čerešňovom sade Foto: Marína Havranová

Vrana Marianna je speváčka pôsobiaca v Žiline, Bratislave, ale aj v Banskej Bystrici. Venuje sa predovšetkým štýlu hudby, ktorý možno prirovnať k alternatívnemu popu na hranici indie folku a ľahkého jazzu. Momentálne pracuje na svojom albume, z ktorého zverejnila 20. júna skladbu s názvom V čerešňovom sade.

Túto pieseň som vymyslela veľmi dávno a ako jediná z tých starých piesní, ktoré som si zložila, sa dostala na koncertný playlist a napokon aj na pripravovaný album,“ hovorí speváčka Vrana Marianna, ktorá mala v pláne pieseň vydať ešte minulý rok.

O hudbu a aj text piesne sa postarala samotná speváčka a klip bol točený v dedine Brdárka v okrese Rožňava, kde sú známe čerešňové sady. Pri tvorbe piesne stavila na minimalizmus v podobe spevu a klavíra.


Vedela som, že túto pieseň chcem mať čo najjednoduchšiu. Vymyslela som si tam nejaké klavírne sólo, ale nedávalo to zmysel. Potom sa skladby chytil môj dlhoročný kamarát a verný klavirista Martin Christov, s ktorým aj koncertujem,“ dodáva speváčka. Jednoduchosť bola kľúčovým motívom rovnako pri procese vzniku piesne, ako aj klipu.

Okrem toho, že sa Vrana Marianna naplno venuje svojej hudobnej kariére, je tiež členkou divadelného súboru Bábkového divadla Na rázcestí v Banskej Bystrici.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu