Na železnici prebieha rekonštrukcia, vlaky medzi Žilinou, Lietavskou Lúčkou a Rajcom nepremávajú


Foto: Na železnici prebieha rekonštrukcia, vlaky medzi Žilinou, Lietavskou Lúčkou a Rajcom nepremávajú Foto: Ilustračné foto

V aktuálnych dňoch prebieha na železnici v Žiline a jej blízkosti rekonštrukcia, ktorá ovplyvňuje vlakovú dopravu. Niektoré vlaky medzi Žilinou, Lietavskou Lúčkou a Rajcom nepremávajú, cestujúcich odvezú náhradné autobusy. O výlukách informovala stránka StanicaŽilina.sk.

Od utorka 20. júna do stredy 21. júna je dočasne obojsmerne obmedzená železničná doprava v úseku Žilina - Lietavská Lúčka. Autobusy vypravené namiesto vlakov zastavujú na železničných staniciach v Žiline, Bytčici a Lietavskej Lúčke, ako aj pred žilinskou železničnou stanicou na hlavnej ceste pri nástupištiach 6 a 7, na zastávke mestskej hromadnej dopravy Hálkova a na zastávke dopravcu SAD Rajecká, Solinky.

Od štvrtka 22. do piatka 23. júna sa pracovníci Železníc Slovenskej republiky presunú na trate Žilina - Rajec a Lietavská Lúčka - Rajec. Náhradné autobusy cestujúcim zastavia v železničných staniciach a na železničných zastávkach Žilina, Bytčica, Lietavská Lúčka, Poluvsie, Rajecké Teplice, Konská pri Rajci a Rajec. Zastávky náhradnej autobusovej dopravy sú zriadené na rovnakých miestach, ako počas predošlých dní. Okrem toho budú k dispozícii zastávky SAD Porúbka, horná, Zbyňov, rázcestie a Kľače, Jednota.

„V náhradnej autobusovej doprave nie je k dispozícii preprava imobilných cestujúcich, cestovných batožín a bicyklov,“ upozorňuje Železničná spoločnosť Slovensko. Konkrétne spoje, ktoré nebudú vypravené, nájdete TU.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu