Turista padal šesť metrov z rebríka v Jánošíkových dierach


Foto: Turista padal šesť metrov z rebríka v Jánošíkových dierach Foto: Horská záchranná služba

Horskí záchranári počas včerajšieho dňa opäť zasahovali v Terchovej, ktorá je obľúbenou turistickou destináciou. Ich pomoc potreboval muž, ktorý sa zranil v Jánošíkových dierach. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

V nedeľu 18. júna dostali horskí záchranári žiadosť o pomoc od zraneného slovenského turistu. Ten spadol z rebríka v Jánošíkových dierach, z výšky približne 6 metrov. Napriek bolestiam sa s pomocou svedkov incidentu dostal až ku Kolibe Podžiar, ktorá sa nachádza medzi Dolnými a Hornými dierami.



„Odtiaľ už však nebol schopný kvôli rastúcim bolestiam pokračovať. Na pomoc mu odišiel jeden profesionálny a dvaja dobrovoľní zmluvní záchranári Horskej záchrannej služby. Po príchode na miesto záchranári pacienta vyšetrili a zabezpečili mu tepelný komfort,“ uviedli horskí záchranári.

Muž si pri páde s najvyššou pravdepodobnosťou zlomil rebrá. Po základnom ošetrení ho príslušníci Horskej záchrannej služby terénnym vozidlom previezli do Štefanovej, kde si pacienta prevzala privolaná posádka Záchrannej zdravotnej služby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu