Vlčinčiari, ste spokojní s vnútroblokom Fatranská? Mesto sa zaujíma o váš názor v novom prieskume


Foto: Vlčinčiari, ste spokojní s vnútroblokom Fatranská? Mesto sa zaujíma o váš názor v novom prieskume

Od ukončenia revitalizačných prác za vyše 340-tisíc eur vo vnútrobloku Fatranská v Žiline uplynul už viac ako rok. Mesto sa preto obracia na občanov s niekoľkými otázkami s cieľom získať spätnú väzbu ku kľúčovým bodom rekonštrukcie. Svoj názor v prieskume môže vyjadriť každý obyvateľ mestskej časti Vlčince do nedele 25. júna 2023.

Vlčinčiari, ktorí žijete v blízkosti zrekonštruovaných priestorov, zaujíma nás, ako hodnotíte modernizáciu týchto zón vy,“ pýta sa žilinská samospráva v príspevku na sociálnej sieti, kde zároveň prostredníctvom mapy špecifikuje lokality, na ktoré sa prieskum zameriava.

Vo vnútrobloku počas revitalizácie pribudli koše, lavičky, oddychová zóna s ležadlami, stojany na bicykle, knižná búdka či šachové stolíky. Obnovou prešli detské ihriská, pieskoviská, chodníky aj asfaltové plochy, no vznikli aj nové športové plochy.

V susedstve Gerlachovskej, Karpatskej a Tatranskej ulice preto dnes nájdete aj tyče na volejbal, streetballový kôš, stoly na stolný tenis, ale aj cyklo/in-line okruh pre deti s terénnou vlnou, pumptrack dráhu a parkourové cvičisko. Súčasťou revitalizácie bola zároveň aj výsadba zelene.


„Chceme vytvárať nové veci k spokojnosti občanov, preto budeme radi, ak vyplníte nasledujúci krátky prieskum. Ďakujeme za vašu spätnú väzbu,“ uzavrelo mesto Žilina. Prieskum sa pritom zameriava na vyťaženosť jednotlivých zón či osadených prvkov, hluk šíriaci sa do okolia, množstvo zelene či výskyt vandalizmu.

Na otázky vytvorené na základe spolupráce medzi projektantom, investičným odborom a odborom komunikácie môžete odpovedať po kliknutí na nasledujúci odkaz: lnk.sk/jbdh.


Mapa zóny, ktorej sa prieskum týka. Zdroj: Facebook/Mesto Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu