Mladý muž s jazvečíkom mal na Hájiku kopať cudzie šteniatko, to skončilo u veterinára


Foto: Mladý muž s jazvečíkom mal na Hájiku kopať  cudzie šteniatko, to skončilo u veterinára Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Počas včerajšieho dňa malo v Žiline dôjsť k obzvlášť nepríjemnému incidentu, po ktorom skončil malý psík u veterinára. Žilinčanka túto udalosť popísala príspevkom v skupine na sociálnej sieti, ktorá združuje obyvateľov sídliska Hájik.

V piatok 9. júna v poludňajších hodinách mala staršia žena na Hájiku venčiť desaťmesačné šteniatko psíka rasy Jack Russel Teriér. V blízkosti sa pohyboval mladý muž, ktorý mal podľa autorky príspevku nanajvýš 25 rokov, s jazvečíkom.

„Náš psík pribehol k jazvečíkovi, ktorého začal ňuchať. Následne na to začal majiteľ jazvečíka nášho psíka kopať a bezdôvodne ziapať na mamu. Je mi zle… Je to hrozné... Nedokážem si vysvetliť takéto správanie človeka, ktorý sám má psa,“ napísala dcéra ženy, ktorá psíka venčila.



Incident sa mal odohrať pri základnej škole na ulici Námestie Mladosti, útočník potom údajne smeroval na Petzvalovu ulicu poza kovové zábradlie. Šteniatko skončilo u veterinára a jeho majitelia kontaktovali políciu. Teraz prosia verejnosť o pomoc s vypátraním neznámeho muža.

„Prosím vás, ak by ste náhodou niekto mladého muža s jazvečíkom poznali, prosím pomôžte odhaliť jeho totožnosť a zavolajte na číslo 158. Pomôžme spolu zabrániť podobným, nezmyselným útokom na nevinné malé stvorenia. Vopred ďakujem,“ prosia majitelia Jack Russel Teriéra.

Podobný prípad sa odohral pred niekoľkými mesiacmi v Martine, kde sa pri prechádzke zamotali vôdzky dvom psíkom. Majiteľ toho väčšieho sa rozzúril a malú čivavu dvakrát hodil o zem, pričom jej zlomil viacero kostí. Za týranie zvieraťa na verejnosti páchateľa stíhala polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu