Muž ležal v potoku a nedýchal, ružomberskí policajti mu resuscitáciou zachránili život


Foto: Muž ležal v potoku a nedýchal, ružomberskí policajti mu resuscitáciou zachránili život Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Policajnej hliadke sa pohotovým jednaním opäť podarilo zachrániť ľudský život, tentokrát skutočne v poslednej chvíli. O dobrú správu sa s verejnosťou podelilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Obyvatelia obce Likavka si v utorok 6. júna všimli nevládne telo ležiace v miestnom potoku pri budove pekárne. Okamžite kontaktovali políciu a medzičasom sa sami pokúšali mužovi pomôcť. Na miesto vyrazili príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru Ružomberok práporčík Tomáš Moravčík a práporčík Peter Lajčiak.


„Hliadka urýchlila príchod na miesto, pri príchode už občania vyťahovali muža z potoka na cestu, policajti ihneď skontrolovali základné životné funkcie a zistili, že osoba nedýcha,“ priblížila situáciu žilinská polícia.


Muž nejavil ani žiadne iné známky života. Dvojica policajtov však neváhala a okamžite začala s resuscitáciou. Dobre urobili. Počas masáže srdca začala pacientovi vytekať voda z úst a on sa opäť nadýchol.

„Na miesto medzi tým dorazili záchranári, muža si prevzali do starostlivosti a odviezli ho nemocnice. Chlapi, super robota,“ dodala polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu