Tip na cyklovýlet: Z Ružomberka do Korytnice po stopách železničky


Foto: Tip na cyklovýlet: Z Ružomberka do Korytnice po stopách železničky
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Žilinský samosprávny kraj ponúka tip na výlet pre všetkých, ktorí ešte nemajú program na víkend. Previesť sa na bicykli môžete po trase bývalej železničky, ktorá sa tiahne cez zákutia Revúckej doliny. Vhodná je aj pre rodiny s deťmi.   

Trasa s názvom Cyklokorytnička meria 23 kilometrov a patrí medzi najkrajšie cyklotrasy v okolí. Vedie z Ružomberka do Korytnice, pričom prechádza cez Biely Potok, Podsuchú a Liptovskú Osadu. Začína sa na Šoltésovej ulici v Ružomberku a končí sa v lokalite Korytnica, kúpele. 

Z trasy je možné odbočiť do Skanzenu Vlkolínec alebo sa pristaviť pri Brankovskom vodopáde. Ten patrí medzi najvyššie vodopády v oblasti. Ak sa chcete dozvedieť viac o histórii a význame železničnej trasy, môžete si prečítať informačné tabule, ktoré sa nachádzajú po ceste. 

„Trasa vedie cez hranicu dvoch národných parkov a poteší aj rodiny s deťmi. Váš cyklovýlet si môžete obohatiť aj o jazdu historickým vlakom Korýtko, ktorý vás spolu s bicyklami odvezie z hlavnej stanice Ružomberok priamo na začiatok cyklokorytničky,“ doplnil Žilinský samosprávny kraj na svojej facebookovej stránke





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu