FOTO: Nové multifunkčné ihrisko v Brodne bude slúžiť žiakom a verejnosti od júla


FOTO: Nové multifunkčné ihrisko v Brodne bude slúžiť žiakom a verejnosti od júla
Galéria: 5 fotiek
Foto: Mesto Žilina

Vďaka príspevku z Fondu na podporu športu vo výške 45 429,60 eur sa žilinskej samospráve podarilo zrevitalizovať zastaralé športovisko v mestskej časti Brodno. Multifunkčné ihrisko poslúži od júla žiakom počas telesnej a športovej výchovy, športových krúžkov a klubov, ale prístupné bude aj pre verejnosť.

Deti aj dospelí sa môžu na novom ihrisku venovať malému futbalu, volejbalu, nohejbalu, tenisu či basketbalu. „Na mieste sme vybudovali aj spevnené plochy pozdĺž vstupnej časti, kde osadíme lavičky a chodníky pre peších. Tie budú prepájať ihrisko s existujúcimi spevnenými plochami v okolí školy tak, aby bol prístup na ihrisko po chodníku a nie po tráve,“ vysvetlil žilinský primátor Peter Fiabáne. 

Na nové športové ihrisko s rozmermi 18 x 33 metrov sa návštevníci dostanú cez dva vstupy v smere od základnej školy. Ohraničené je mantinelmi a nainštalované boli aj záchytné siete s vysunutými bránkoviskami. Súčasťou projektu sú aj doplnkové investície ako odvodnenie, čiarovanie a oplotenie ihriska, ale aj obvodová záchytná a ochranná stena nad mantinelmi a mobiliár. Na ihrisku zároveň pribudne aj nové úsporné LED osvetlenie. 

„Hlavným prínosom obnovy športoviska je vytvorenie priaznivých a dlhodobo udržateľných podmienok pre rozvoj športu u detí, mládeže a širokej verejnosti,“ uviedla hovorkyňa mesta Žilina Zuzana Holienčíková, ktorá spresnila, že celková výška výdavkov na vybudovanie ihriska sa vyšplhala na 113 574 eur. Vzniknutý rozdiel je tak hradený z mestského rozpočtu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu