Poľskí pytliaci lovili ryby na Oravskej priehrade, pri ich zadržaní pomáhali hasiči


Foto: Poľskí pytliaci lovili ryby na Oravskej priehrade, pri ich zadržaní pomáhali hasiči Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V stredu 7. júna boli hasiči z Dolného Kubína požiadaní o súčinnosť príslušníkmi Policajného zboru. Tí potrebovali ich pomoc s transportovaním osôb, ktoré sa dopustili nezákonného činu na Oravskej priehrade.

Policajná hliadka z Trstenej počas včerajšieho dňa vyznačovala štátnu hranicu medzi Slovenskom a Poľskom na Orave. Pri tejto činnosti policajti narazili na dvojicu osôb z Poľska, ktorá nezákonne lovila ryby vo vodách priehrady.

Keďže boli podozriví zo spáchania prečinu pytliactva, hliadka ich krátko po 10:30 hod. dopoludnia na mieste zadržala. Následne však potrebovala pomoc s ich prevezením na príslušný policajný útvar. Poliaci sa totiž nachádzali v mokrom a zložitom teréne.



„Eskorta osôb po súši nebola možná z dôvodu neprístupného terénu motorovým vozidlom (bažiny, kriaky). V súčasnosti prebiehajú procesné úkony z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Policajtom asistovali traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru zo stanice v Trstenej. Tí prepravili všetky osoby po vodnej hladine pomocou člna. Svoj zásah úspešne ukončili o 12:00 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu