Erika Jurinová k stavbe diaľnic v Žilinskom kraji: Nerobme si väčšiu hanbu, ako máme


Foto: Erika Jurinová k stavbe diaľnic v Žilinskom kraji: Nerobme si väčšiu hanbu, ako máme Foto: Facebook/Erika Jurinová

Vedenie Žilinského samosprávneho kraja sa v utorok 6. júna stretlo so zástupcami rezortu dopravy. Nový minister Pavol Lančarič pritom županku Eriku Jurinovú ubezpečil, že výstavba chýbajúcich úsekov diaľnice na Kysuciach zostáva aj naďalej prioritou.

O tom, že ministerstvo dopravy plánuje dodržať uznesenie predošlej vlády, ktorá sa zaviazala prioritizovať stavbu a prípravu nadradenej infraštruktúry komunikácií v Žilinskom kraji, informovala Jurinová prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.



Počas včerajšieho stretnutia zástupcovia kraja a rezortu dopravy rokovali o stavbách, ktoré v Žilinskom kraji realizuje Národná diaľničná spoločnosť. Ide predovšetkým o rýchlostnú cestu R3, diaľnicu D1 a pripravovanú stavbu diaľnice D3. Ani jeden z týchto projektov nemá byť utlmený napriek problémom, ktoré sprevádzajú výstavbu.

„Každá je z rôznych dôvodov roky zdržaná, a teda drahšia, ako sa pôvodne (pred rokmi) očakávalo, ale určite platí, že akékoľvek spomalenia, utlmenia stavieb by pre Slovensko znamenali ešte väčšiu finančnú i hospodársku stratu. Hovorím aj o D3, na ktorú čakajú nie Kysuce a jej obyvatelia, ale celá Európa. Nerobme si väčšiu hanbu ako máme. Dvadsať rokov stavby je tá najväčšia strata,“ uviedla Jurinová, pričom vyjadrila vďaku, že predošlé ani aktuálne ministerstvo dopravy nezastavilo tieto stavby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu