Mladé flautistky zo žilinskej umeleckej školy vystúpia na mimoriadnom koncerte v Dome umenia Fatra


Foto: Mladé flautistky zo žilinskej umeleckej školy vystúpia na mimoriadnom koncerte v Dome umenia Fatra Foto: Richard Kohler

Talentované žilinské hudobníčky Klára Valentovičová a Ajna Marosz predvedú poslucháčom svoju virtuozitu na výnimočnom koncerte. Ten sa bude konať v utorok 20. júna o 19:00 hod. v Dome umenia Fatra.

Dve mladé flautistky, absolventka a žiačka Základnej umeleckej školy L. Árvaya, predstavia obecenstvu diela barokových i súčasných autorov. Okrem toho je na programe aj svetová premiéra skladby „Transflautato“ od českej autorky slovenského pôvodu Sylvie Bodorovej, ktorú napísala pre známu medzinárodnú súťaž Pražské jaro.

Táto skladba bude vôbec po prvýkrát uvedená vo verzii pre zobcovú flautu. Jej úpravy sa ujal učiteľ mladých interpretiek Pavel Stiller, pod ktorého vedením už dievčatá očarili svojím majstrovstvom aj poroty na medzinárodných súťažiach.


Obidve sa stali slovenskými víťazkami v televíznej súťaži Virtuosos talent show V4, obidve majú za sebou skúsenosť sólového hrania s orchestrom, obidve premiérovali skladby, ktoré boli skomponované špeciálne pre nich,“ vymenoval pedagóg ich doterajšie úspechy.

Flautistky budú na koncerte hudobne sprevádzať čembalistka Ľubica Navon, klavirista Martin Suroviak a súbor zobcových fláut Zobkáčik. Lístky v cene 5 eur si môžete zakúpiť v pokladni Štátneho komorného orchestra alebo online na www.skozilina.sk.


Miesto: Dom umenia Fatra
Dátum: 20.06.2023 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu