DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za uplynulý týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za uplynulý týždeň

Priaznivcov cyklistiky v uplynulom týždni potešila správa o odstránení betónových zábran, ktoré takmer polroka bránili plynulému prejazdu po cyklomagistrále vedúcej do Terchovskej doliny. Z trasy boli odstránené na základe výzvy od Polície Slovenskej republiky.

Rekonštrukčné práce v zariadení sociálnych služieb ÚSMEV na Solinkách by mali byť podľa žilinskej samosprávy ukončené už budúci mesiac. Modernizácia aj stavebné úpravy pritom neprinesú benefit len v podobe príjemne pôsobiacich priestorov, ale prispejú aj k zvýšeniu bezpečnosti klientov a výraznej úspore na energiách.


V Žiline pribudne s cieľom zvýšenia bezpečnosti účastníkov premávky takmer desiatka inteligentných priechodov pre chodcov. Tie okrem zabezpečenia lepšej viditeľnosti chodcov budú zbierať aj dáta o ich pohybe, pričom tieto údaje pomôžu pri zlepšovaní dopravnej stratégie v meste.

Nové služobné policajné vozidlá dorazili aj do Žilinského kraja. Žilinskí policajti tak budú mať po novom k dispozícii aj moderné autá značky BMW X3 SUV v plug-in hybridnej verzii.

V závere mája žilinskí mestskí policajti zasahovali na ceste pri kanalizačnom poklope na ulici Bytčická. Do kanalizačného vpustu tam totiž spadlo 12 mláďat divej kačice


Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od nedele 11. júna 2023 opäť mení grafikon vlakovej dopravy. Pri jeho úpravách dopravca vypočul aj obyvateľov Horných a Dolných Kysúc, ktorí dlhodobo potrebovali zlepšenie spojení do zamestnania v Kysuckom Novom Meste.

Milovníkov sveta áut poteší správa o návrate automotive sekcie do nášho obsahu, kde prinesieme našim sledovateľom rôzne zaujímavosti, praktické a technické rady pre motoristov, no budeme tiež rozoberať problémy trápiace majiteľov áut.

Od 1. júna začína premávať v okresoch Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok a Tvrdošín celkovo 95 nových autobusov prímestskej dopravy. Cestovanie v regiónoch Liptov a Orava bude preto zase o niečo komfortnejšie. 


S prichádzajúcim letom sa opäť rozširujú aj možnosti na trávenie voľného času v exteriéri. Priaznivcov outdoorových aktivít potešila správa o opätovnom sprístupnení Ferraty HZS z Martina na Martinské hole od štvrtka 1. júna. Od piatka 15. júna sa taktiež ukončí sezónna uzávera turistických chodníkov Tatranského národného parku a Národného parku Malá Fatra.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu