Žilinskí policajti budú chrániť už aj životné prostredie. Dostali nové autá v plug-in hybridnej verzii


Foto: Žilinskí policajti budú chrániť už aj životné prostredie. Dostali nové autá v plug-in hybridnej verzii Foto: Facebook/Polícia SR – Žilinský kraj

Žilinskí policajti sa tešia z nových služobných vozidiel. Vďaka Ministerstvu vnútra a Prezídiu policajného zboru boli tieto moderné aútá značky BMW X3 SUV PLUG - IN HYBRID distribuované do všetkých útvarov krajských riaditeľstiev Policajného zboru na Slovensku. 

Nové autá, ktoré budú príslušníkom policajných zložiek pomáhať pri ochrane života, zdravia a majetku občanov, by podľa očakávaní rezortu mali výrazne prispieť aj  k ochrane životného prostredia.

„Prioritou Policajného zboru je, aby základné útvary boli vybavené najmodernejšou technikou,  a preto aj v blízkej budúcnosti očakávame ďalšiu obnovu vozového parku,“ dopĺňa polícia v príspevku na sociálnej sieti. 

Hybridy s označením plug-in dokážu jazdiť výlučne na elektrinu, stále však máte k dispozícii aj spaľovací motor. Takéto vozidlá disponujú batériou s vyššou kapacitou, ktorá sa čiastočne dobíja počas brzdenia či rozbiehania. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu