Práce na rekonštrukcii parovodu začnú od pondelka aj na sídlísku Hliny, pozrite si harmonogram prác


Foto: Práce na rekonštrukcii parovodu začnú od pondelka aj na sídlísku Hliny, pozrite si harmonogram prác Foto: Foto: Archív MH Teplárenský Holding, a.s

Od marca tohto roka realizuje spoločnosť MH Teplárenský holding, a. s. projekt výmeny parných rozvodov za horúcovodné. Cieľom je zníženie počtu porúch, tepelných strát a v konečnom dôsledku aj emisií.

Od pondelka 5. júna sa práce posúvajú do ďalšej fázy a s výmenou začne spoločnosť aj na Hlinách I. – IV., Hlinách VIII., v okolí ulíc Lichardova, Komenského, T. Ružičku, Antona Bernoláka, Juraja Fándlyho a Puškinova.

„Súčasný parovod je za hranicou životnosti a aby sa predišlo vzniku porúch, dodávateľ tepla pristúpil k jeho výmene. Práce sa realizujú postupne, po etapách a v krátkych úsekoch tak aby sa minimalizovalo obmedzenie chodu mesta,“ vysvetľuje mesto Žilina na webovej stránke.

V rámci stanoveného harmonogramu sa však nevylučujú zmeny termínov z dôvodu nepredvídateľných okolností. O plánovaných odstávkach informujú aj správcovia bytových domov.


Harmonogram prác:

  • od 12. júna do 7. augusta – v okolí Lichardovej a na Komenského ulici
  • od 5. júna do 7. júla – Ulica Antona Bernoláka a Puškinova ulica
  • od 22. mája do 30. júna – Ulica Tomáša Ružičku
  • od 10. júla do 4. augusta – v okolí Puškinovej ulice a Ulice Antona Bernoláka
  • od 17. júla do 11. augusta – Puškinova ulica
  • od 24. júla do 18. augusta – Čajakova ulica
  • od 24. júla do 8. septembra – v okolí Ulice Antona Bernoláka a Juraja Fándlyho


Realizácia stavebných prác si vyžiadala výrub drevín, ktoré boli vysadené v ochrannom pásme. Po ukončení stavebných prác sa na týchto miestach zrealizuje náhradná výsadba zelene.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu