VIDEO: Diviak na Hájiku poškodil pri prevracaní kontajnerov auto stojace na parkovisku


Foto: VIDEO: Diviak na Hájiku poškodil pri prevracaní kontajnerov auto stojace na parkovisku

Pre obyvateľov žilinskej mestskej časti Hájik predstavujú diviaky pretrvávajúci problém. V okolí kontajnerov totiž neustále robia neporiadok, obmedzujú bezpečný pohyb obyvateľov na uliciach, no počas noci spôsobujú svojím vyčíňaním aj hluk.

Inak tomu nebolo ani v noci z utorka 30. mája na stredu 31. mája. Žilinčan večer zaparkoval svoje vozidlo na parkovisku na Ulici Jura Hronca. V blízkosti miesta, kde zastavil, sa však nachádzajú kontajnery, ktoré sú veľkým lákadlom pre diviaky.

Potravu do zberných nádob s odpadom prišiel na Hájik hľadať v tú noc dospelý jedinec. Pod váhou zvieraťa napokon skončili na zemi dva kontajnery na komunálny odpad a jeden kontajner so sklom. K vytúženej strave sa mu však nepodarilo dostať, a tak po krátkej chvíli z miesta odišiel.

Na druhý deň mladého Žilinčana čakalo na parkovisku nepríjemné prekvapenie v podobe poškodeného auta od kontajnera ležiaceho v jeho blízkosti. Keďže sa však nočné vyčíňanie diviaka podarilo zachytiť aj na videu, vinníka nebolo potrebné dlho hľadať.



Mladý muž našu redakciu pritom len pár dní predtým upozornil v spojitosti s diviakmi aj na neznámu osobu, ktorá im v tráve v blízkosti parkovacích miest necháva kusy suchého pečiva.

Takéto konanie ľudí odsudzuje, no svoju kritiku smeruje aj voči mestu. „Ďalšia vec je tá, že nové kontajnery, do ktorých sa diviak určite nedostane, ako sú napríklad na sídlisku Hliny, kde problém so zverou nie je, tak na tieto miesta ich dajú. Ale na Hájik, kde je so zverou problém na dennom poriadku, tak s tým nikto nič nerobí,“ uzavrel sklamane Žilinčan Denis.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu