Korben Dallas odohrajú letný koncert na terase Smer Klubu 77


Foto: Korben Dallas odohrajú letný koncert na terase Smer Klubu 77 Foto: Lousy Auber

Už o niekoľko dní zavíta do Žiliny skupina Korben Dallas. Predstaví sa v sobotu 10. júna v Smer Klube 77, kde odohrá letný open-air koncert na terase klubu. Pôjde o prvý koncert kapely v Žiline po vyše roku, v minulosti ale skupina v meste odohrala viaceré pamätné koncerty.

„K Žiline máme veľmi dobrý vzťah a máme na ňu veľa dobrých spomienok,“ hovorí bubeník skupiny Ozo Guttler. „Či už sme tu hrali s orchestrom v Štátnom komornom orchestri, spolu s českými Zrní v Novej synagóge, alebo na protestoch Za slušné Slovensko na Mariánskom námestí, zakaždým išlo o mimoriadne akcie a Žilinčania nás vždy dobre prijali. To isté platí aj o množstve samostatných koncertov, ktoré sme tu odohrali,“ dodáva Guttler. 

Medzi pamätné žilinské koncerty z minulosti patria aj tie priamo v Smer Klube 77. Ešte v roku 2016 napríklad skupina v klube vystúpila spolu s dievčenským speváckym zborom Cambiar la Música. „Naposledy sme v Klube 77 hrali ešte v čase kovidu – koncert bol streamovaný a dopadol veľmi dobre, ale bez ľudí to skrátka nie je ono. Tešíme sa, že teraz to konečne zas bude akcia, ako má byť,“ hovorí basgitarista Lukáš Fila. „Dúfame, že sa tam spojí to najlepšie z oboch svetov – intímna klubová atmosféra a príjemný pobyt vonku.“

Dlhú históriu má aj spolupráca skupiny s majiteľom klubu Rasťom Škrinárom. „K Rasťovi máme špeciálny vzťah – dal nám šancu ešte ako neznámej kapele v našich úplných začiatkoch a odvtedy sme kamaráti,“ vraví spevák a gitarista Juraj Benetin.

Korben Dallas majú za sebou úspešné jarné klubové turné, na ktorom predstavili aktuálny album Deti rýb. Skladby z neho zaznejú aj na žilinskom koncerte, spolu s najväčšími hitmi kapely, ako sú Otec, Beh alebo Za sklom.

„Z klubovej jari sme mali radosť, zdalo sa, že následky kovidu definitívne pominuli a ľudia sa zas vrátili na koncerty. Dúfame, že po trochu rozpačitom vlaňajšku bude aj sezóna vonkajších koncertov zas plná ľudí a radosti z hudby,“ hovorí Guttler. 

Zaujímavosťou je, že chystaný koncert v Smer Klube 77 nie je pre skupinu jediným dôvodom, prečo v týchto týždňoch navštevujú Žilinský kraj. „Jazdíme týmto smerom v poslednom období veľa, lebo v štúdiu Birdland v Považskej Teplej nahrávame nový album,“ hovorí Benetin o nahrávke, ktorú skupina plánuje vydať budúci rok. 

Vstupenky na koncert sa dajú kúpiť v sieti Tootoot. V súčasnosti je v predaji kontingent lístkov za zvýhodnenú cenu 15 eur, po jeho vypredaní sa cena zvýši na 17 eur. Na mieste budú stáť lístky 20 eur.



Miesto: Žilina – Smer Klub 77
Dátum: 10.06.2023 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok