VIDEO: Vodič nákladiaku na Orave takmer vytlačil z cesty osobné auto a spôsobil vážnu nehodu


Foto: VIDEO: Vodič nákladiaku na Orave takmer vytlačil z cesty osobné auto a spôsobil vážnu nehodu Foto: Žilinčan Michal

Nezodpovední vodiči svojou jazdou často ohrozujú seba aj ostatných účastníkov cestnej premávky. O nebezpečnej situácii na oravskej ceste, ktorú spôsobil šofér nákladiaku, nás informoval jeden z našich čitateľov.

Žilinčan Michal sa tento mesiac stal svedkom predchádzania, ktoré takmer vyústilo do nepríjemnej dopravnej nehody. Celý incident, ktorý sa odohral na komunikácii prvej triedy I/70 medzi obcami Kraľovany a Párnica, zachytila palubná kamera v Michalovom vozidle.

Video zobrazuje štyri vozidlá idúce pred Michalom. Všetky sa pohybovali rýchlosťou 40 až 50 kilometrov za hodinu, pričom kolónu viedlo nákladné auto vezúce balíky sena. Za ním nasledovalo ďalšie nákladné vozidlo a dva osobné automobily.



Vodičovi prvého osobného auta sa podarilo nákladiaky bezpečne predísť, šofér druhého auta už také šťastie nemal. Počas predchádzania sa do protismerného pruhu pokúsil preradiť aj vodič druhého nákladného vozidla, ktoré takmer vytlačilo z cesty menšie auto.

Jeho vodič preto spomalil a zaradil sa naspäť do svojho jazdného pruhu. Šofér nákladného vozidla v tom momente využil príležitosť a predišiel auto naložené senom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu