Koncert kapely Rammstein ovplyvní aj cestujúcich Žilinčanov. ZSSK plánuje pridať vozne do diaľkových vlakov


Foto: Koncert kapely Rammstein ovplyvní aj cestujúcich Žilinčanov. ZSSK plánuje pridať vozne do diaľkových vlakov Foto: Facebook/Rammstein, Facebook/ZSSK

Nemecká kapela Rammstein vystúpi na trenčianskom letisku už v stredu 14. júna 2023. Predbežne sa očakáva, že na koncert dorazí zhruba 40-tisíc ľudí. Jednu z najväčších hudobných akcií však sprevádzajú aj obavy v súvislosti s dopravou.

Kým niektorí fanúšikovia využijú na prepravu autá, iní sa spoliehajú na vlaky či autobusy. SAD Trenčín plánuje vyslať na cesty všetky vozidlá, ktoré budú mať k dispozícii. O zavedení mimoriadnych autobusových spojov informoval portál Trenčínak.sk.

V prípade vlakovej dopravy je takmer isté, že hromadný presun ľudí ovplyvní aj cestujúcich zo stanice Žilina. Tá totiž tvorí v rámci Slovenska dôležitý železničný uzol a prechádzajú ňou takmer všetky diaľkové vlaky. 


Železničná spoločnosť Slovensko však špeciálne mimoriadne vlaky nepripravuje. Hovorca spoločnosti Tomáš Kováč avízoval, že existujúce spoje posilnia o ďalšie vozne. Pri vybraných vlakoch diaľkovej dopravy by mali vozne pribudnúť v počte jeden až dva.

„Vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie budeme posilňovať existujúce spojenia o ďalšie vozne, podľa očakávaného dopytu a našich technických a technologických možností. A to tak, aby bola zabezpečená spoľahlivá a kapacitne dostatočná prepravná kapacita pre všetkých pravidelných cestujúcich aj pre očakávaných cestujúcich na podujatie,“ dodáva Kováč.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu