Triatlonové preteky Valachy Man budú už pred prázdninami. Registrujte sa výhodnejšie do 1. júna


Foto: Triatlonové preteky Valachy Man budú už pred prázdninami. Registrujte sa výhodnejšie do 1. júna
Galéria: 6 fotiek

Trasy pre skúsených športovcov, ale aj úplných začiatočníkov alebo deti: to všetko aj tento rok ponúka Valachy Man, najväčšie triatlonové preteky pre širokú verejnosť, ktoré sa uskutočnia posledný víkend pred prázdninami 24. a 25. júna. Po novom sa budú konať pri vodnej nádrži Bystřička na Vsetínsku, čo je 40 minút autom za českými hranicami. 

Zapojte sa tiež a zažijete víkend plný športu, kúpania a zábavy pre celú rodinu. Vďaka trasám rôznej náročnosti je Valachy man pretekmi naozaj pre každého. Nezabudnite, už len do 1. 6. platí pri on-line registrácii výhodnejšie štartovné

„Valachy man je mini triatlon a zvlášť jeho krátka trasa je ideálna pre najmenších a začiatočníkov. Pre mnohých býva vôbec prvou závodnou skúsenosťou v tomto krásnom športe. Nahráva tomu aj fakt, že sa štartuje intervalovo, takže odpadá obava z hromadného štartu do vody aj ostych z porovnávania s výkonmi ostatných športovcov na trati,“ pozýva hlavný organizátor Valachy mana Bohuslav Komín.

Pre skúsených športovcov je na Valachy manovi pripravená hlavná – dlhá trasa, ktorá je navyše otvorená aj štafetám. Pokiaľ si teda netrúfate na všetky tri disciplíny sami, môžete sa dohovoriť s priateľmi, alebo zostaviť firemnú štafetu s kolegami.

Najnovšie tento rok pribudla ešte aj tretia Xterra trasa pre milovníkov náročných výziev. „Po rokoch, čo Valachy mana organizujeme, sme si v triatlonovom svete vybudovali povesť akcie s kvalitnou organizáciou a vďaka tomu tento rok dostali možnosť stať sa akciou Majstrovstiev ČR v terénnom triatlone a XTERRA európskeho pohára. Tento rok tak pridávame ešte jednu novú trasu a môžeme sa pri Bystřičke tešiť na účasť triatlonovej špičky a tiež olympijského víťaza, bikera Jaroslava Kulhavého alebo Ironmana Petra Vabrouška. Je to aj príležitosť pre kohokoľvek, kto si s nimi chce zmerať sily. Do Xterra Valachy sa môže prihlásiť ktokoľvek,“ doplnil Bohuslav Komín.

Tradičnou súčasťou Valachy mana sú aj závody detí. Tie najmenšie do 6 rokov pretekajú len v behu, tie staršie sa stretnú vo všetkých troch disciplínach triatlonu na rôzne dlhých trasách. Pri prihlásení do 31. 5. platí zvýhodnené štartovné detí 200 Sk.

Pre športovcov a divákov sa chystá aj doprovodný program, after party s hudobným večerom na pláži alebo živé vysielanie z pretekov. Zábavnú zónu tradične chystá hlavný partner DATART.

Bystrička je obľúbenou rekreačnou oblasťou, vďaka tomu tu nájdete rôzne možnosti ubytovania a môžete sa zdržať pokojne celý víkend. Navyše aj v blízkom okolí je čo vidieť a zažiť. Bude to rozhodne stáť za to!

Viac na www.valachytour.cz

Harmonogram Valachy mana:

Sobota 24. 6. 2023

  • Dlhý Valachy man (350 m plávanie – 15 km horský bicykel – 5 km trailový beh)
  • Štafeta (350 m plávanie - 15 km horský bicykel – 5 km trailový beh)
  • NOVINKA - XTERRA VALACHY OFFICIAL (XTERRA Európsky pohár a Majstrovstvá ČR - 1 500 m plávanie - 30 km horský bicykel - 10 km trailový beh)

Nedeľa 25. 6. 2023

  • Krátky Valachy man (250 m plávanie – 14 km horský alebo trekingový bicykel – 3 km beh)
  • Detský Valachy man (6 vekových kategórií - rôzne dištancie)

 Čo je ešte dobré vedieť:

Usporiadatelia poisťujú dospelých pretekárov na úraz a tiež na storno, vďaka tomu pri náhlej chorobe či inej udalosti o štartovné neprídete.

Zahraniční účastníci môžu na úhradu štartovného využiť eurový účet (bez zbytočných poplatkov).

Súčasťou DATART Valachy tour sú nielen závody, ale aj možnosť prípravy na športových kempoch a ďalších pobytoch v Spa hoteli Lanterna Veľké Karlovice. Tento rok sa chystajú:




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok