Prispejte na obnovu vtáčích voliér v záchrannej stanici Zázrivá a vyhrajte barefoot topánky Be Lenka


Foto: Prispejte na obnovu vtáčích voliér v záchrannej stanici Zázrivá a vyhrajte barefoot topánky Be Lenka Foto: Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá

Orkán, ktorý sa počas zimy prehnal cez územie Slovenska a priniesol so sebou husté sneženie a silný vietor, zasiahol aj Záchrannú stanicu pre zranené živočíchy Zázrivá. Počas jedinej noci zničil rozlietavacie voliéry, vďaka ktorým môže zakladateľ stanice Metod Macek vypúšťať uzdravené vtáky naspäť do prírody.

Hoci sa dobrovoľníci okamžite podujali na opravu konštrukcií, ani ich pomoc nedokázala navrátiť voliéry do pôvodného stavu. Žilinská spoločnosť Be Lenka sa preto rozhodla vytvoriť ďalšiu finančnú zbierku, vďaka ktorej chce orly, sokoly, sovy a iné dravce opäť naučiť lietať.


„V Be Lenka veríme, že zachovanie divokej prírody je pre budúce generácie nevyhnutné. Túžime, aby zelené lesy a zvuky divých zvierat neostali iba spomienkami. Mnohé z týchto zvierat sa podarí zachrániť práve vďaka Záchrannej stanici v Zázrivej,“ vysvetlila motiváciu firmy Martina Zvolenská.

Zbierka na platforme Donio začala vo štvrtok 4. mája a má celkovo štyri míľniky. Prvým je suma 3-tisíc eur, za ktorú môže Metod Macek kúpiť dve nové hliníkové konštrukcie, ktoré sú základom voliér. Druhý míľnik je 4 500 eur, kde sa ku konštrukciám pridá aj materiál na údržbu existujúcich voliér.

Tretí míľnik v poradí je vyzbierať sumu potrebnú na vybudovanie jednej kompletnej rozlietavacej voliéry za 9-tisíc eur. Cieľová suma výzvy je však 18-tisíc eur, vďaka ktorým by stanica zabezpečila dve nové rozlietavacie voliéry ako náhradu za tie, ktoré zničil orkán.


Za 20 dní od zverejnenia výzvy sa podarilo vyzbierať zatiaľ 1 261 eur, ktoré poslalo 32 darcov. Do ukončenia zbierky ostáva už len 14 dní. Každý, kto prispeje, má navyše možnosť vyhrať jedny z troch párov kvalitných barefoot topánok podľa vlastného výberu od spoločnosti Be Lenka.

„Vraj radosť rozdávaním rastie. Preto chceme všetkých z vás, ktorí ste už prispeli alebo ešte len prispejete v tejto zbierke na Záchrannú stanicu v Zázrivej odmeniť zapojením sa do zlosovania o 3× barefoot topánky Be Lenka podľa vlastného výberu. Výhercov budeme žrebovať a kontaktovať po ukončení zbierky. Nezabúdajte, čím viac zapojených prispievateľov z vašej domácnosti, tým väčšia šanca, že barefoot topánky poputujú k vám domov,“ uvádza vo výzve firma Be Lenka.

Nadácia žilinskej spoločnosti pomohla Záchrannej stanici pre zranené živočíchy Zázrivá aj v minulosti. Počas uplynulého roka zrealizovala zbierku, ktorou podporila vznik veterinárnej ambulancie priamo v priestoroch záchrannej stanice. Tá je už skutočnosťou a zvieratá tak nemusia trpieť či dokonca umierať pri zbytočných prevozoch na veterinu.


„V Be Lenka sme od začiatku podporovali dobré projekty (ekologické, sociálne), ktoré mali zmysel a videli sme priamy dopad našej pomoci konkrétnym jednotlivcom, združeniam, organizáciám. Zároveň tu chceme byť pre spoločnosť, chceme byť prínosom a využiť náš vplyv a možnosti pre dobré veci. Vidíme, že táto spolupráca má zmysel a výsledky, preto chceme pomáhať aj naďalej - dobrovoľníckou činnosťou, finančnou podporou a tiež organizáciou zbierok, aktuálne na voliéry,“ doplnila Martina Zvolenská.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu